به گزارش خبرنگار صدای پزشکان به نقل از فارس امروز نشست خبری دکتر حریرچی با خبرنگاران برگزار شد.،توجه شما را به بخشهایی از این نشست خبری جلب میکنیم/.
کاهش پرداختی از جیب مردم به ۴۰ درصد/ نظارت مستقیم نهاد ریاست جمهوری بر صندوق بیمهها با دستور کتبی روحانی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یکی از شاخصهایی که کشورهای مختلف را از لحاظ کیفیت منابع در حوزه سلامت با یکدیگر میسنجند میزان هزینه عمومی حکومت در حوزه سلامت است، این هزینه متشکل از هزینههای دولت داخلی، دولت محلی (شهرداری) و بیمهها است.
وی افزود: اسم دیگر حق بیمه، مالیات سلامت است؛ همچنین این سئوال پیش میآید که اگر هزینه دولت و بیمهها در حوزه سلامت افزایش یابد خوب است یا خیر. برای پاسخ به این سئوال ابتدا باید بگوییم به طور کلی در حوزه سلامت چقدر هزینه میکنیم؛ هزینه سلامت در دنیا ۹٫۹ درصد است و این رقم در کشور ما ۶٫۵ الی ۷ درصد است که میتوان گفت رقم خوبی است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هدف ما کاهش پرداختی از جیب مردم است و اگر بخواهیم به این هدف برسیم باید بودجه دولتی افزایش یابد که میتوان گفت طرح تحول سلامت این کار را انجام داد. ما در طرح تحول سلامت خدمات مازاد و غیر نیاز را کنترل کردیم اما دسترسی به خدمات افزایش یافت.
حریرچی گفت: برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته توانستیم میزان پرداختی از جیب مردم را به ۴۰ درصد کاهش دهیم و این دستاورد بسیار بزرگی است. هیچ کشوری در دنیا نتوانسته در عرض یک سال به این رقم دست پیدا کند. این موفقیت با مشارکت وزارت بهداشت و بیمه، دولت و مجلس انجام شد و پرداختی از جیب مردم به ۴۰ درصد کاهش یافت.
سخنگوی وزارت بهداشت، در ادامه این نشست خبری در ارتباط با بدهی بیمهها اظهار داشت: آنچه تکلیفمان در ارتباط با بیمهها بوده ادا کردهایم و مایل نیستیم بیش از این صحبت کنیم چرا که تعدادی به دنبال این مسئله هستند که از این طریق اظهارنظرات خودشان را مطرح کنند و ما ضرورت بیشتر به صحبت نمیدانیم.
وی با اشاره به اینکه البته خبرهای خوشی هم در حوزه بیمهها در حال اتفاق است، گفت: بیمه سلامت توانسته ۱۲۵۰ میلیارد تومان اوراق قرضه را به حسابهای ما منتقل کند همچنین ۱۶۴۰ میلیارد اوراق داده شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اگر هر دو سازمان بیمهگر اصلی بدهیها خود را بدهند تازه به بدهیهای دیماه سال گذشته خواهند رسید و مابقی مطالبات وجود دارد، افزود: تکلیف ملی شرعی و قانونی خود را در این زمینه و در حوزه اطلاعرسانی انجام دادهایم.
حریرچی اضافه کرد: اگر بیمارستانها و درمانگاههای دولتی و بیمارستانهای خصوصی ضربه بخورند و نتوانند فعالیت کنند دودش در چشم مردم میرود و باید توجهات لازم در این زمینه انجام شود چرا که همین مبالغ چندصد هزار و چندصد میلیون برای ارائهکنندگان خدمت همچون پزشکان و پرستاران زیاد بوده و نباید بگذاریم به جای غیرقابل تحمل برسیم.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: اوراق قرضه به هیچ فرد به ارائهکنندگان فردی مثل پزشک و پرستار قابل پرداخت نیست و روشهای دیگری برای این مورد انجام میدهیم و در واقع این مسئله به طرقی برای پیمانکاران هزینه خواهد شد.
وی اعلام کرد: بالاخره دستورات شفاهی و حضوری رئیسجمهور مبنی بر اینکه ۹ بیست و هفتم منابع سازمان تأمین اجتماعی در بخش درمان در حساب خاصی از تأمین اجتماعی نگهداری شود و نظارت آن بر عهده نهاد ریاست جمهوری باشد، اتخاذ شد و بر اساس آن هزینهها باید با این نظارتها به صورت کامل و به موقع برای سلامت کارگران و بیمهشدگان تأمین اجتماعی خرج شود.
وی یکی از ابزارهای طرح تحول سلامت را تأمین منابع از بیمهها برای درمان مردم برشمرد و اظهار داشت:تلاش میکنیم طرح تحول با قوت خود ادامه یابد.
ایمنی بیمار، شرط مهم در اعتباربخشی بیمارستانی/ اعلام نظر در خصوص نقش پارازیت در ایجاد سرطان نیاز به مطالعات بیشتری دارد
حریرچی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا برای ایمن سازی بیمارستانهای فرسوده تدبیری اندیشیده شده است یا خیر، گفت: وزارت بهداشت در سال ۹۲ و ۹۳ مطالعات وسیعی در این خصوص انجام داده است و تمام تختهای بیمارستانی موجود را از لحاظ استحکام آنها مورد بررسی قرار داده است.
وی افزود: تعدادی از بیمارستانها فاقد ارزش بهسازی لرزهای هستند و بازسازی هر مترمربع از بعضی از بیمارستانهای فرسوده معادل ۷۰ درصد هزینه ساخت بیمارستان جدید میشود. به همین دلیل بیمارستانهایی که جواب میدهند مقاومسازی میشوند و آنهایی که هزینه زیادی را در پی دارند فاکتور گرفته شده و به جای آنها ساخت بیمارستانهای جدید در دستور کار قرار میگیرد.
حریرچی گفت: اقدام بزرگی که در خصوص اعتباربخشی بیمارستانها انجام شده افزودن ایمنی بیمار در شاخصهای اعتباری است که هم اکنون به یک شرط مهم تبدیل شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تغییر اعتباربخشی به این عنوان که دقت شاخصها را بالا برده و شاخصهای جدید ایجاد کنیم کار آسانی نیست به خصوص اینکه این امور با توان داخلی در حال انجام است و ما باید هم از منابع انسانی داخلی استفاده کرده و هم بخش غیردولتی را تقویت کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا با اظهارنظر دکتر ملکزاده در خصوص تأثیر پارازیتها و ایجاد سرطان را تأیید میکنید یا خیر، گفت: اظهارنظرهایی در خصوص تأثیر پارازیت بر ایجاد سرطان باید مستدل باشد. امواج ماهواره،تلویزیون و موبایل نیز شامل این پارازیتها میشود به همین دلیل باید کار وسیعی انجام شود؛ برای انتساب یک مسأله به علتی خاص نیاز به مطالعات چندین ساله وجود دارد ضمن اینکه برای انجام این مطالعات باید شاهد و گروه کنترل هم داشته باشیم. باید در نظر داشت اثرات مضر پدیدههای جدید منحصر به سرطان نیست و ما در مداخلات جدید باید ایمن بودن را ثابت کنیم.
حریرچی افزود: شواهد کافی یعنی تأثیر مثبت بین عامل تهدیدکننده و سرطان وجود دارد و میتوان تأثیر عوامل مخدوشکننده را با اطمینان حذف کرد و باید برای اظهارنظر بتوانیم هر دو این موارد را با اطمینان اعلام کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مثلاً آلایندهها، استرس و پارازیت همگی در ایجاد سرطان مؤثر هستند اما برای اینکه اعلام کنیم هر کدام از این موارد چه میزان و چند درصد در ایجاد سرطان نقش دارند باید مطالعات وسیع و شواهد کافی انجام گیرد.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید