نظام سلامت

وضعیت اضطراری در بیمارستان ها: جراحی های غیراورژانس تا تامین مالی دانشگاه انجام نمی شوند

در پی عدم پرداخت مطالبات بیمارستان‌های وزارت بهداشت از سوی سازمان‌های بیمه‌گر، این روزها شرایط اضطراری در بیمارستان‌ها ایجاد شده است؛ به طوریکه رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می‌گوید:شرکت‌ها به بیمارستان‌ها تجهیزات نمی‌دهند و به همین دلیل اعلام کردیم که بیمارستان‌ها برای انجام جراحی‌های “غیراورژانس” که نیازمند تجهیزات هستند، دست نگه دارند تا بعد از عید اقدامات لازم برای آنها انجام شود.

به گزارش صدای پزشکان  دکتر علی جعفریان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان مطالبات بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران از سازمان‌های بیمه‌گر، گفت:  در حال حاضر مجموع مطالبات ما از سازمان‌های بیمه‌گر پایه بیش از ۸۶۰ میلیارد تومان است و هنوز هیچ اقدام جدیدی از سوی بیمه‌ها برای پرداخت این مطالبات انجام نشده است.

وی با بیان اینکه هفته گذشته بیمه‌ها مطالبات شهریور ماه سال ۹۴ را تسویه کردند، افزود: اما هنوز در سال جاری اتفاقی برای مطالبات سال ۹۵ نیفتاده است.

عقب‌ماندگی ۷ ماهه در پرداخت‌های پرسنلی

جعفریان درباره میزان پرداخت‌های دانشگاه به پرسنل بیمارستان‌ها هم گفت: تاکنون کارانه پرسنل را تا مرداد و کارانه پزشکان را تا تیر ماه سال ۹۵ پرداخت کرده‌ایم، اما نزدیک به هفت ماه عقب‌ماندگی در حوزه پرداخت‌های پرسنلی داریم. در عین حال در پرداخت‌های پیمانکاران نیز با عقب‌ماندگی مواجهیم و بخش عمده‌ای از مطالبات‌مان هم در حوزه دارو است.

بدهی ۳۰۰ میلیاردی برای دارو و شرکت‌هایی که دیگر تجهیزات به بیمارستان‌ها نمی‌دهند

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از بدهی ۳۰۰ میلیاردی دارویی این دانشگاه  خبر داد و گفت: مجموعا بدهی‌های دارویی و مربوط به تجهیزات پزشکی به حدود ۴۲۰ میلیارد تومان می‌رسد و این موضوع باعث شده که بسیاری از شرکت‌ها دیگر به ما دارو و تجهیزات پزشکی ندهند.

به گفته جعفریان، در حال حاضر مشکل اصلی بیمارستان‌ها، بدهی‌های دارویی و تجهیزاتی است و حتی این شرکت‌ها رسما به دانشگاه نامه ‌می‌زنند که ما دیگر فلان وسیله را به شما نمی‌دهیم و این موضوع منجر به بروز مشکل در بیمارستان‌ها شده است.

دغدغه تجهیزاتی و جراحی‌هایی که انجام نمی‌شوند

وی ادامه داد: به طوریکه به برخی بیمارستان‌ها گفته‌ایم که انجام اعمال جراحی غیر اورژانس را متوقف کنند و آنها را برای بعد از عید انجام دهند. البته اعمال جراحی اورژانسی در بیمارستان‌ها  انجام می‌شود، اما اعلام کردیم که بیمارستان‌ها برای انجام جراحی‌هایی که فرصت دارند و نیازمند تجهیزات هستند، دست نگه دارند تا بعد از عید آنها را انجام دهند. چرا که در حال حاضر شرکت‌ها به بیمارستان‌ها تجهیزات نمی‌دهند.

جعفریان تاکید کرد: در این وضعیت یک راه این است که بیمار خودش این تجهیزات را تهیه کند. اما ما نمی‌خواهیم که این اتفاق بیفتد، زیرا هزینه‌های زیادی به بیمار تحمیل می‌شود و این اقدام خلاف روند طرح تحول نظام سلامت است. راه دوم نیز این است که صبر کنیم و ما راه دوم را انتخاب کرده‌ایم. بنابراین فعلا اعلام کرده‌ایم که بیمارانی که نیازمند جراحی‌های غیراورژانسی که نیازمند تجهیزات پزشکی هستند، صبر کنند تا بعد از عید اقدامات لازم را برای آنها انجام دهیم.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7