سیاست گذاری سلامت نظام سلامت

تازه ترین نتیجه سیاست گذاری نادرست وزارت بهداشت در تعیین حدود رشته ها: شروع آموزش سونوگرافی برای فیزیوتراپها

به گزارش صدای پزشکان در سالهای اخیر با توجه به بلاتکلیفی و ضعف سیاست گذاری در وزارت بهداشت، مرزهای سنتی میان بسیاری از رشته ها کمرنگ شده اند. این ابهام نه تنها هزینه های بسیاری را در مواردی متوجه نظام سلامت و بیماران کرده بلکه روابط میان گروههای تخصصی پزشکی و غیرپزشکی را نیز به سمت و سوی رقابتها و درگیری های ناسالم برده است. از جمله این تداخلات می توان به ابهامات موجود میان رادیوتراپیستها و انکولوژیست ها، روانپزشکان و روانشناسان، پزشکان زنان و رادیولوژیستها و پزشکان ورزشی و فیزیوتراپها اشاره کرد. از جمله آخرین گروههایی که با نگاهی به بلاتکلیفی و ضعف سیاست گذاری وزارت بهداشت تصمیم به ورود به عرصه تشخیص پزشکی گرفته اند، گروه فیزیوتراپی هستند. پیش از این نیز تلاشهایی از سوی این گروه برای ورود به عرصه تشخیص و درمان از طریق شروع تربیت دانشجویان دکترا و بدنبال اخذ حق دسترسی مستقیم به بیماران (Direct access) آغاز شده بود، که اکنون با گذاشتن دوره های آموزشی سونوگرافی وارد مرحله تازه ای شده است. به نظر می رسد وزارت بهداشت می بایست با ورود مناسب و کار کارشناسی  و نه تحت تاثیر لابی های افراد غیرکارشناس و غیرمرتبط،مرزهای حرفه ای رشته ها را تعیین و در حفظ دقیق این مرزها بکوشد. در صورتی که کوششی اساسی برای تعیین و پاسداشت این حدود و ثغور انجام نشود، ورود افراد غیرمرتبط به عرصه های مختلف تشخیصی و درمانی نه تنها هزینه های فراوانی به نظام سلامت و بیماران تحمیل خواهد کرد بلکه موجبات یاس و ناامیدی گروههای وسیعی از پزشکان را نیز فراهم می کند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

6 نظر برای مطلب "تازه ترین نتیجه سیاست گذاری نادرست وزارت بهداشت در تعیین حدود رشته ها: شروع آموزش سونوگرافی برای فیزیوتراپها"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
اکبر
Guest

یعنی گند کار دراومده دیگه!! من یکی که اگه رتبه یک هم بشم نمیرم رادیو! این همه سختی و درس و …، آخرش هم هرکس از راه رسید بیا کار منو بکنه؟!

احمد موذن زاده
Guest

درود؛ در شرح وظایف مقطع پایه فیزیوتراپی سونوگرافی بافت نرم تعریف نشده و این مورد مانند کینزیولوژیک EMG بصورت تحقیقاتی و در دپارتمانهای آموزشی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی فیزیوتراپی و جهت کاربردهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی آموزش داده میشود و به هیچ وجه جنبه بالینی ندارد. به عنوان بازرس هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران خواهشمندم که توضیحات فوق را جهت جلوگیری از تشویش افکار عمومی همکاران خصوصا پزشکان محترم رادیولوژیست منتشر فرمایید. سپاسگزارم.

حسین
Guest

ممنون که پاسخگو هستید

firouzi
Guest

WHO defines & classifies PHYSIOTHERAPY as an independent
profession- PT is not Paramedical
please read this link carefully and then write another topic about physiotherapy role
http://www.ilo.org/public/english/bureau/stat/isco/isco88/3226.htm

mj
Guest

A technique does not define the scope of practice and no profession actually owns a skill or activity in and of itself
یک تکنیک حوزه کاربرد را تعریف نمی کند و در واقع هیچ حرفه ای یک مهارت یا فعالیت را انحصاراً در درون خود در بر نمی گیرد
منبع:
Association of Social Work Boards, Federation of State Boards of Physical Therapy, Federation of State Medical Boards of the United States Inc, et al. 2009. Changes in healthcare professions scope of practice: legislative considerations.

trackback

[…] پی انتشار خبر آموزش سونوگرافی تشخیصی به دانشجویان فیزیوتراپی در صدای پزشکان، انجمن فیزیوتراپی در جوابیه ای برای […]

wpDiscuz
Powered by Themes24x7