یادداشت

اثرات منفی تصمیم ترامپ بر سیستم بهداشتی امریکا با از دست دادن پزشکان ایرانی و ۶ کشور دیگر

طبق گزارشی که در سالنامه پزشکان داخلی ایالت متحده منتشر شده است،  فارغ التحصیلان پزشکی بین الملل (IMGs) در حدود یک چهارم از پزشکان ایالت متحده را تشکیل می دهند و منع ورود برخی از این فارغ التحصیلان از چند کشور خاص، پیامدهای ناگواری برای سیستم بهداشتی ایالات متحده خواهد داشت.
این ممنوعیت ورود شهروندان ۶ کشور (که اکثرا شامل مسلمانان می شوند) خیلی زود به بحران در فرودگاه های آمریکا منجر شد. زمان صدور ابن فرمان برای پزشکانی که در برنامه ملی تطبیق رزیدنتی (the Match) برای ۲۲ فبریه اقدام کرده بودند، بدترین زمان بود.
در مصاحبه رییس انجمن پزشکی آمریکا با سایت Medscape، ایشان سرنوشت ۲۹۴ متقاضی از این هفت کشور برای تطبیق را به بزرخ تشبیه کرده است

در گزارش نشریه BMJ در اوایل فبریه، مرگ و میر ۳۰ روزه بیمارانی که تحت نظر متخصین داخلی که در خارج از آمریکا تحصیل کرده بودند، کمتر از متخصصین داخلی‌ای ارزیابی شد که از دانشگاه های آمریکا فراغ التحصیل شده بودند.

در گزارش نشریه BMJ در اوایل فبریه، مرگ و میر ۳۰ روزه بیمارانی که تحت نظر متخصین داخلی که در خارج از آمریکا تحصیل کرده بودند، کمتر از متخصصین داخلی‌ای ارزیابی شد که از دانشگاه های آمریکا فراغ التحصیل شده بودند.

طبق گزارشات انجمن پزشکی آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۲۵% پزشکان آمریکا (۲۰۶۰۳۰ از ۸۹۷۷۸۳ پزشک) فراغ التحصیلان دانشگاه های خارج امریکا بودند. بیش از ۱۰هزار پزشک از این تعداد، از فراغ التحصیلان کشورهای ایران، عراق، لیبی، سودان، سومالی، سوریه و یمن هستند که ورود آنها ممنوع شده است.

در این بین واکنش جامعه آموزش پزشکی سریع بود. مدیر عامل شورای اعتباربخشی آموزش پزشکی و تخصصی بیانیه ای را درباره ۱۸۰۰ رزیدنت و فلوشیپی که از هفت کشور فوق هستند و هم اکنون در آمریکا در حال تحصیل هستند، صادر کرده است. در این بیانیه آمده است این پزشکان سالانه مراقبت های پزشکی بسیار ضروری به حداقل ۹۰۰،۰۰۰  بیمار در شهرها، حاشیه شهرها، روستاها و در سراسر کشور ارائه می دهند. آنها گروهی با ارزش و مورد استقبال همکاران خود هستند.

مدیر عامل کمیسیون آموزش پزشکی دانشجویان پزشکی خارجی، ارزیابی های مورد نیاز برای جذب فارغ التحصیلان پزشکی بین الملل (IMGs) را حدودا ۳ سال تخمین زده است. این کمیسیون که مسئول ورود دانشجویان به برنامه های آموزشی ایالات متحده است، روند های بررسی و تحقیق را شامل آزمون های USMLE و بررسی رزومه و تاییدات دانشگاه های محل تحصیل در نظر می گیرد. ۶۰% افرادی که روندهای بررسی را آغاز میکنند، آن را به پایان می برند. اما باز هم مدرک تاییدی کمیسیون آموزش پزشکی دانشجویان پزشکی خارجی (ECFMG) منطبق شدن با برنامه های رزیدنتی را قطعی نمی کند. ماهیت رقابتی انتخاب رزیدنت و قوانین دولتی اخذ مجوزها باعث می شود که دانشجویان بین المللی که جذب می شوند، همگی دارای شاخص های کیفیتی بالا باشند.

مدیر عامل این کمیسیون هشدار می دهد که فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ می تواند در اموزش پزشکی امریکا تاثیر منفی بگذارد. وی ضمن تاکید بر خدمات بالای کیفی فارغ التحصیلان خارجی، ادامه می دهد ” بیماران ایالات متحده اقشار مختلف و جامعه ای ناهمگون را تشکیل می دهند، بنابراین داشتن نیروی کار با خدمات متنوع منطقی است. همچنین IMGها تمایل بیشتری به خدمت در مناسبی دارند که فارغ التحصیلان آمریکا ندارند. اگر تعداد افراد خارجی در سیستم سلامت کم بشود، بیماران مناطق محروم دچار مشکلاتی در آینده خواهند شد.

همچنین رییس اتحادیه انجمن های دولتی پزشکی در مصاحبه با سایت MedScape گفته است: ” سیستم مراقبت های بهداشتی آمریکا تا حد زیادی از کمک های فارغ التحصیلان بین المللی پزشکی بهره برده است. جلوگیری از فعالیت پزشکانی که به طور کامل بررسی شده اند و واجد شرایط عالی کیفی هستند، باعث خواهد شد خدمات مراقبتی در ایالات متحده و به خصوص در جوامع روستایی و محروم دچار افت کیفیت شود. فارغ التحصیلان خارجی ۲۷% همه پزشکان و ۳۱% پزشکان خط اول درمانی را در آمریکا تشکیل می دهند. بنابراین تقریبا یک سوم از مراقبت های اولیه در این کشور به فارغ التحصیلان بین المللی پزشکی متکی است. این آمار یک مفهوم بالقوه برای تغییر قوانین ویزای J-1 (ویزای آموزشی پژوهشی ایالات متحده) است.

 منبع: مدسکیپ

درباره نویسنده

حامد چراغعلی

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7