رییس اداره سلامت مادران از کاهش میزان مرگ و میر مادران به ۱۹ مورد در هر یکصد هزار تولد زنده خبر داد.
به گزارش صدای پزشکان به تقل از وبدا؛ دکتر فرحناز ترکستانی در مراسم “تقدیر از مدیران برتر برنامه ترویج زایمان برتر و برترینهای سلامت مادر و نوزاد” هدف از اجرای برنامههای اداره سلامت مادران را کاهش مرگ و عوارض ناشی از بارداری و زایمان مادران تا ۶ هفته بعد از زایمان عنوان کرد و گفت: از دیگر اهداف مهم این برنامهها کاهش مرگ جنین و نوزاد است.
وی گفت: میزان مرگ و میر مادران در سال ۹۲، ۱۹٫۷ مورد به ازای هر یکصد هزار تولد زنده بود که در سال ۹۳ این میزان به ۱۹ مورد کاهش یافته است.
رییس اداره سلامت مادران با اشاره به اجرای مراقبتهای ادغام یافته مادری ایمن در برنامه سلامت مادران افزود: آموزش جامعه، تربیت عامل زایمان برای مناطق محروم و دورافتاده و آموزش و اطلاعرسانی به متخصصین زنان از طریق برگزاری کارگاههای اورژانس مامایی از برنامههای اجرا شده سلامت مادران در کشور است.
دکتر ترکستانی در ادامه تعداد تولد زنده در سال ۹۳ را حدود یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۵۹ مورد تولد بیان کرد و در مقایسه این آمار نسبت به سال ۹۲، گفت: تعداد موالید در سال ۹۲ حدود یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۸۳۴ تولد زنده بوده است.
رییس اداره سلامت مادران در ادامه ۶۲ درصد موارد مرگ مادران را مربوط به عدم مراقبتهای پیش از بارداری عنوان کرد و تصریح کرد: این آمار نشان می دهد که باید مراقبت های پیش از بارداری تقویت شود.
رییس اداره سلامت مادران یکی از مهمترین عوامل مرگ مادران باردار را خونریزی بیان کرد و گفت: ۱۹ درصد فوت مادران باردار به دلیل خونریزی، ۱۷ درصد به دلیل پره اکلامپسی (افزایش فشار خون هنگام بارداری)، ۷ درصد عفونت و ۱۷ درصد بیماریهای قلبی و ۹ درصد به دلیل آمبولی بوده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به برنامه بیمارستانهای دوستدار مادر هدف از این برنامه را بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی به ویژه در فوریتهای مامایی و زایمان عنوان کرد و افزود: در سال ۹۰، ۸ بیمارستان در این زمینه انتخاب شدند که باید مراقبت های مامایی را براساس شواهد علمی انجام دهند.