به گزارش صدای پزشکان، به نقل از خبرگزاری ایرنا، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طرح پزشک خانواده روشی علمی است و ارتباطی با سیاست ندارد که برخی به دید سیاسی به آن نگاه می کنند،سلامت مردم باید جدی گرفته شود و درمان جامعه هرگز نباید دستاویز مسایل سیاسی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، علی بهادر سه شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: این طرح الگوی موفق علمی است که با کمک آن می توان هزینه های درمان را کاهش داد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: اغلب کشورهای جهان مبلغ قابل توجهی از هزینه های خود را به حوزه سلامت اختصاص می دهند و برای خدمات و بودجه سلامت هر کشوری باید روشی خاص مدنظر قرار گیرد که طرح پزشک خانواده از مراجعات غیرضرور و صرف هزینه های بی مورد جلوگیری کرده و در دراز مدت هزینه های درمانی را بصورت چشمگیری کاهش می دهد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت به دنبال اجرای طرح پزشک خانواده در سراسر کشور است و استان فارس و مازندران پایگاه آزمایشی این طرح نیستند و تنها استانهایی هستند که تاکنون موفق به اجرای این طرح شده اند و سایر استان ها نیز باید پزشک خانواده را اجرا کنند، شاید این طرح نواقصی هم داشته باشد که قطعا در آینده برطرف خواهد شد.
بهادر درزمینه ظرفیت های فارس درصنعت توریسم درمانی گفت: در حال حاضر بعضی بیمارستانهای خصوصی شیراز نظیر بیمارستان مادر و کودک ،سوانح سوختگی امیرالمومنین این موضوع در حال اجرا است ،دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دبیر کارگروه سلامت موظف به شناسایی ظرفیت ها برای رشد توریسم درمانی و رونق حاصل از این امر در فارس است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیرازگفت:ارتقای ارتباطات سیاسی خصوصا با کشورهای همسایه و تسهیل ورود خارجی ها به کشور می تواند به افزایش تعداد بیماران خارجی کمک زیادی کند.
وی اضافه کرد: مکاتباتی با وزارت بهداشت برای اخذ مجوز پیوندهایی از نوع فرد زنده به زنده در بیمارستانهان پیوند اعضای شیراز برای بیماران خارجی که از کشورهای دیگر متقاضی هستند در بیمارستانهای شیراز هستند انجام شده که امیدواریم هرچه سریعتر این کار انجام شود تا از این ظرفیت در ارتقای صنعت توریسم درمانی فارس کمک بگیریم.
بهادر اظهار کرد: در ایام دهه فجر امسال از ۹۰ پروژه عمرانی، بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعتباری معادل ۴۵ میلیارد تومان و به مساحت حدود ۲۶ هزار مترمربع شامل پایگاه اورژانس، اقامتگاههای همراه بیمار، خانههای بهداشت و… به بهره برداری خواهد رسید.
وی بدهی بیمه ها به دانشگاه علوم پزشکی شیراز را معادل ۷۵۰میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: رقم بدهی بیمه تامین اجتماعی حدود ۴۲۰ میلیارد تومان و مربوط به بهمن سال گذشته تاکنون است و همچنین بیمه سلامت نیز از تیرماه امسال تاکنون بدهی های خود را به این دانشگاه پرداخت نکرده که این وضعیت باعث شده پرداختی به پزشکان، پرستاران و پرسنل با مشکل مواجه شود، هرچند که این افراد در حال ارائه خدمات به مردم هستند ولی ادامه این وضعیت می تواند به دلسردی و کاهش کیفیت خدمات در حوزه سلامت منجر شود و طرح تحول سلامت را با خطر مواجه کند.
** کاهش سالک
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این جلسه گفت: سالک بیماری مشترک بین انسان و دام است که از دیرباز در استان فارس به خاطر مسایل اقلیمی و جغرافیایی و سبک زندگی سابقه داشته و برای مقابله با این بیماری باید یکسری شرایط را نظیر سیستم دفع فاضلاب، انباشت نخاله و کود در روستاها، همجواری منازل با محل نگهداری احشام و … را تغییر داد که رفع بسیاری از این موارد در اختیار دانشگاه علوم پزشکی نیست.
محسن مقدمی افزود: در سال ۹۳ تعداد چهار هزار و ۶۱۱ نفر به سالک مبتلا شده اند و این تعداد از ابتدای سال ۹۶ تاکنون به هزار و ۱۱۳ نفر و یک چهارم کاهش پیدا کرده است.
وی به تعهد این دانشگاه در قبال ساخت ۳۰۰ مرکز درمانی در مدت دو سال اشاره و بیان کرد: احداث این مراکز با ۳۰۵ میلیارد تومان اعتبار از سال گذشته شروع شد و تا هفته سلامت در اردیبهشت گذشته امسال ۱۱۱ مرکز به بهره برداری رسیده و ۴۹ مرکز دیگر در ایام دهه فجر امسال افتتاح می شود و ۱۴۰ پروژهی باقیمانده نیز با میانگین ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت هستند.
**فریب داروسازهای دروغین را نخورید
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست خبری گفت:هر هفته چندین مورد با ادعای تولید دارو برای بیماریهای مختلف به دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه می کنند در حالی که روند تولید و ساخت دارو پیچیده و بسیار زمان بر و شامل انجام آزمایشهای اولیه بر روی نمونههای حیوانی ، انسانی و انجام پژوهشهای دقیق آماری جامع و چند مرحله ای است.
حسین نیک نهاد افزود: در هفته های اخیر فردی بی سواد که هیچ تخصص پزشکی یا داروسازی نداشت ادعای کشف داروی درمان ایدز را کرده بود و با توجه به اینکه مواد مد نظر او چند داروی گیاهی تهیه شده بود در ابتدا مورد حمایت قرار گرفت اما در ادامه استفاده از این دارو بر روی بیماران هیچ تاثیری نداشت.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید