دانش آموختگان

در پی عدم توافق با سازمان امور مالیاتی، نظام پزشکی پیشنهاد داد : مالیات پزشکان به شکل اقشار خرده فروش

به گزارش صدای پزشکان به نقل از پایگاه سازمان نظام پزشکی، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی طی نامه ای به روسای شورای هماهنگی نظام پزشکی استان ها ؛ روسای هیات مدیره و اعضای مجمع عمومی نظام پزشکی شهرستان ها خواستار مذاکره با روسای ادارات امور مالیاتی به منظور انتظام بخشیدن به وضعیت مالیاتی پزشکان شد.

در این نامه آمده است با توجه به رای دیوان عدالت اداری تفاهم نامه مالیاتی بین سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی کشور در سال ۹۴ قابلیت اجرایی ندارد و از نظام پزشکی های شهرستان ها خواسته شده که ذیل بند ج قانون مالیات های مستقیم در چهارچوب اقشار خرده فروش با سازمان امور مالیاتی وارد مذاکره شوند و سعی نمایند که مطابق پیشنهاد نظام پزشکی به توافق برسند.

عکس نامه در زیر دیده می شود

downloadشایان ذکر است پیش از این نظام پزشکی از تفاهم با سازمان امور مالیاتی در خصوص تفکیک جامعه پزشکی از مفاد ماده ۱۶۹ مالیات های مستقیم گفته بود که به سازمان امور مالیاتی اجازه درخواست دفتر حساب از مودیان مالیاتی رو می داد.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایسنا، چهار سال گذشته سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی به توافق مشترکی در مورد تعیین مالیات پزشکان دست یافتند که بر اساس آن قرار شد که پزشکان در طبقات مختلف بر اساس تفاهم انجام شده با سازمان امور مالیاتی اظهارنامه خود را تکمیل کنند و بر این اساس دیگر سازمان امور مالیاتی به حساب پزشکان سرکشی نکند.

اما پس از سه سال از گذشت این تفاهم نامه و تمدید هر ساله آن سازمان نظام پزشکی به نحوه اجرای این تفاهم نامه، عدم پایبندی سازمان امور مالیاتی به مفاد آن و البته حجم مالیات تعیین شده برای برخی گروه‌های پزشکی اعتراض کرد.

در پی این اعتراضات سازمان نظام پزشکی طی نامه ای به وزارت اقتصاد با اشاره به عدم پایبندی سازمان امور مالیاتی به مفاد توافق نامه به چند برابر شدن مالیات برخی اقشار پزشکی اعتراض کرد.

در نهایت شکایت یک پزشک به دستورالعمل مشترک سازمان امور مالیاتی کشور و سازمان نظام پزشکی کشور درباره خوداظهاری درآمد مشمول مالیات منجر به ابطال این توافق نامه از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری شد.

شاکی در متن شکایت خود در این مورد خواستار الزام سازمان مالیاتی به افزایش سالیانه مالیات پزشکان در حد معقول و قانونی و حداکثر معادل میزان افزایش درآمد پزشکان که معادل افزایش تعرفه‌های پزشکی است شد.

در پی این اعتراض دیوان عدالت اداری رای به غیر قانونی بودن و خارج بودن این تفاهم نامه از حدود اختیارات سازمان امور مالیاتی پس از چهار سال اجرا داد و به این ترتیب این تفاهم نامه ابطال شد.

شکایت یک پزشک به دستورالعمل مشترک سازمان امور مالیاتی کشور و سازمان نظام پزشکی کشور درباره خوداظهاری درآمد مشمول مالیات منجر به ابطال این توافق نامه از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری شد.

ابطال تفاهم نامه مالیاتی سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی در مهلت تحویل اظهارنامه مالیاتی باعث می شود که سازمان امور مالیاتی از این پس برای تعیین مالیات پزشکان به اظهارنامه های آن ها رجوع کند و برای بازبینی صحت این اظهارنامه ها مجبور به ورود به حساب پزشکان شود.

حسین وکیلی، معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی درباره نحوه تعیین مالیات پزشکان پس از ابطال این تفاهم نامه اعلام کرد که از این پس لازم است سازمان امور مالیاتی تک تک به پرونده پزشکان رسیدگی کند تا مشخص شود هر پزشک چقدر مراجعه دارد.

وی با بیان اینکه برای این کار سازمان امور مالیاتی نیروی لازم را ندارد گفت: ای کاش دیوان عدالت چنین رایی را نمی داد.

وکیلی همچنین نبود قانون مشخص و ابزار شناسایی پردرآمدها را از جمله مشکلات نظام مالیاتی کشور دانست و افزود: باید کشور به این موضوع برسد که آیا می خواهد مالیات را عادلانه دریافت کند یا نه، قانون مالیات کنونی عادلانه نیست.

وی همچنین از دریافت ۵۸ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم طی سال گذشته خبر داد.

 سازمان نظام پزشکی: سرکشی به حساب پزشکان غیرقانونی است

این اتفاق در شرایطی است که به گزارش تابناک معاون سازمان نظام پزشکی کشور این اقدام از سوی سازمان امور مالیاتی را غیرقانونی و نقض مرام‌نامه صنفی پزشکان می‌خواند. او می‌گوید: «هنوز فرصت نشده است درباره این تصمیم‌گیری با مسئولان سازمان امور مالیاتی مذاکره کنیم، اما باید گفت سرکشی به حساب افراد طبق قوانین مالیاتی کشور نباید صورت بگیرد و مسئله مربوط به صنف پزشکان یا مهندسان و غیره نیست».

محمد جهانگیری در ادامه می‌افزاید: «بالای ٩٠ درصد از جامعه پزشکان اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند و می‌توان گفت پزشکان خوش‌حساب‌ترین صنف‌های کشور در پرداخت مالیات هستند و این اتفاق در شأن صنف پزشکان نیست و ما در روزهای آینده این موضوع را پیگیری خواهیم کرد».
پیش از این نیز رئیس سازمان نظام پزشکی از برخورد‌های مالیاتی با پزشکان انتقاد کرده بود. علیرضا زالی دراین‌باره عنوان کرده بود: «گزارشات حاکی از این است که دفاتر مالیاتی از اجرای این تفاهم‌نامه استنکاف کرده‌اند و برخوردهای نامتناسبی با جامعه پزشکی دارند که متناسب با شأن این قشر فرهیخته نیست. در بسیاری از استان‌ها، از جمله استان خراسان، کرمانشاه و فارس که حضور پیدا کردیم، مهم‌ترین ترجیع‌بند شکایت پزشکان از فرایند فعلی مالیاتی است».

زالی با بیان اینکه براساس گزارشات، بالاترین میزان پرداخت مالیات در بین اصناف، پزشکان بوده‌اند، بر این نکته تأکید کرد که اعتراض جامعه پزشکی به معنی عدم‌تمایل آنها برای پرداخت مالیات نیست و ادامه داد: «در برخی از گروه‌های پزشکی افزایش مالیات پزشکان بیش از ١٠ برابر بوده و برخی گروه‌های پزشکی که به عین تفاهم‌نامه مالیاتی عمل کرده‌اند صددرصد رشد مالیاتی داشته‌اند». وی با بیان اینکه ابهامات و عدم شفاف‌سازی مالیاتی، فرارهای مالیاتی را رقم زده است؛ گفت: «به‌عنوان نمونه در مجتمعی ٢٢ واحدی که ٢١ واحد به ‌کارهای تجاری از تاتو تا لیزینگ مشغول بودند، فقط پزشکی که در این مجتمع مطب داشت مالیات پرداخت می‌کرد و بقیه واحدها که تابلویی نصب نکرده بودند، از پرداخت مالیات فرار می‌کنند».

در مجتمعی ٢٢ واحدی که ٢١ واحد به ‌کارهای تجاری از تاتو تا لیزینگ مشغول بودند، فقط پزشکی که در این مجتمع مطب داشت مالیات پرداخت می‌کرد و بقیه واحدها که تابلویی نصب نکرده بودند، از پرداخت مالیات فرار می‌کنند
وی با انتقاد از اقدام ادارات مالیاتی درباره ملزم‌کردن پزشکان به صدور فهرست صورت‌حساب معاملات خریدوفروش خود، گفت: «خدمات پزشکان در مطب‌ها هیچ سنخیتی با معاملات بنگاه‌های اقتصادی ندارد». علاوه‌بر این موضع، بخش زیادی از پزشکان عمومی نیز به بی‌عدالتی در پرداخت مالیات در میان پزشکان اعتراض دارند. به‌طوری‌که گفته می‌شود بخش بزرگی از پزشکان عمدتا جوان و کم‌درآمد، به‌ویژه پزشکان عمومی، مالیات متعارف می‌پردازند، اما مبلغ مالیات پرداختی برخی از مشهورترین پزشکان از رقم پرداختی مالیات کارکنان نیز کمتر است. علاوه‌بر این وجود دریافت‌های غیررسمی در نظام بهداشت و درمان یکی دیگر از مسائلی است که پرداخت مالیات از سوی پزشکان را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است، به‌طوری‌که گفته می‌شود بخش زیادی از ابهامات مالیاتی در میان پزشکان در شهر تهران صورت می‌گیرد. جایی که بخشی از هزینه‌های عمل‌های جراحی از سوی برخی پزشکان در ابتدا به حساب مباشران پزشکان واریز می‌شود و این روند در خارج از سیستم اداری بیمارستان‌ها رخ می‌دهد.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7