نظام سلامت

دکتر علی نوبخت: پس از پیروزی انقلاب به هیچ گروهی به اندازه پزشکان زور گفته نشده است

به گزارش صدای پزشکان به نقل از خانه ملت، دکتر علی نوبخت با اشاره به نگرانی جامعه پزشکی ازتصویب قانون منع اشتغال همزمان پزشکان دولتی دربخش خصوصی، گفت: در بررسی لایحه برنامه ششم درحوزه بهداشت و درمان بند ب ماده ۸۹ به تصویب رسید که طبق آن پزشکان دولتی نمی توانند همزمان دربخش خصوصی فعالیت کنند بنابراین درحال حاضر و در مخالفت با این مصوبه کمپینی متشکل از ۸ هزار نفر پزشک تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه پس از پیروزی انقلاب به هیچ گروهی به اندازه پزشکان زور گفته نشده است، افزود: قشر پزشک در کشور ما زحمات بسیاری را متحمل شده به طوریکه درحال حاضر به دلیل پیشرفت های این بخش، کشور به حضور پزشکان خارجی هیچ نیازی ندارد، ضمن اینکه پزشکان ایرانی در تولید علم باعث ارتقاء سطح علمی کشور در دنیا شدند؛ همچنین پزشکان در۸ سال جنگ تحمیلی زحمات بسیاری در امداد رسانی به مردم متحمل شده این درحالی است که آن طور که لازم است مورد حمایت واقع نشدند.

نوبخت با انتقاد از بی‌توجهی به دغدغه‌های پزشکان به ویژه در بخش تعرفه‌ها و تامین نیروی انسانی، تصریح کرد: مصوبه مجلس درخصوص پزشکان خلاف قانون اساسی است و نمی توان افراد را اجبار به فعالیت در یک بخش کرد.

وی با اشاره به اقدام کمیسیون بهداشت و درمان دراین زمینه، گفت: دو تبصره ذیل بند ب ماده ۸۹ لایحه برنامه ششم درج شده که به وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، بهداشت، درمان و آموزش اجازه داده می شود درنقاط موردنیاز و طبق صلاحدید برای اعضاء هیات علمی و متخصصان این قانون اجرا نشود و این افراد طبق تبصره ۱ و ۲ ذیل بند (ب) مستثنی باشند؛ اما در نقاط دیگر برای حل مشکلات مردم و آموزش قانون مصوب اجرا شود، بنابراین با توجه به اینکه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، بهداشت، درمان و آموزش افراد متخصص ومتعهد هستند این اختیار را دارند که طبق صلاحدید عمل کنند.

نوبخت با تاکید بر حساسیت کمیسیون بهداشت و درمان و صحن علنی مجلس نسبت به این موضوع، تصریح کرد: کلیه پزشکان عمومی و دندانپزشکان از این قانون معاف هستند، اما منتظر هستیم که شورای نگهبان وارد بحث شده و دراین خصوص اتخاذ تصمیم کند؛ باید اختیار تصمیم گریی کامل در این زمینه به روسای دانشگاه ها داده شود تا آنچه که دربخش بهداشت و درمان صلاح است را درمناطق خود اعمال کنند.

وی گفت: در قانون فعلی محدودیت هایی ایجاد شده و باید این اختیار به طور کامل و تمام درحیطه وظایف روسای دانشگاه های علوم پزشکی قرار گیرد، ضمن اینکه درحال حاضر درخصوص نظام ارجاع در استان هایی مانند مازندران و شیراز بخش خصوصی فعالیت ها و همکاری هایی وسیعی دارد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره موضوعات مطرح شده مبنی بر درآمدهای نجومی پزشکان به دلیل اشتغال در دو بخش خصوصی و دولتی، افزود: اگر برخی افراد فکر می کنند درحوزه پزشکی پول‌های هنگفتی پرداخت می شود با ذکر نام به کمیسیون بهداشت و درمان و نظام پزشکی معرفی کنند، ازاین رو به جای اینکه از تریبون های عمومی این موضوع را به کل پزشکان تسری دهند بهتر است موارد خلاف و آشکار را با ذکر نام به کمیسیون بهداشت و نظام پزشکی معرفی کنند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
4 نظرات
قدیمی ترین نظر
جدیدترین نظر نظر با بالاترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
maa
maa
7 سال قبل

همانطور که در کامنت‌‌های قبلی گفتیم، این دوستان فقط خودشان را مشمول قانون اساسی، و لایق کار در دو محل می‌دانند و کاملا اشکارا پزشکان عمومی و متخصص را مشمول این مصوبه به گفته خودشان، خلاف قانون اساسی، می‌دانند و فوق و اساتید را جدا می‌کنند. این امر تداعی‌گر خودی و نخودی است که جناب دکتر می‌خواهند با اضافه کردن تبصره‌هایی ذیل این مصوبه انرا قانونی نمایند تا دیگر هیچ‌کس را یارای نقد و مخالفت با ان نباشد و چون صدایی بلند شود، در برابرتان، گردن کج کنند و صدا را محزون گردانند و گویند که ما همگی باید تابع… بیشتر

حسین
حسین
7 سال قبل
Reply to  maa

دقیقا! این خطر وجود داره که تبصره هایی برای این قانون بزارن که از اصل قانون قویتر عمل کنه و قانون رو کاملا خنثی کنه. بعضیها میخوان که پزشکان جوانتر همواره جیره خوار آنها باشن،گویی بیگاری کشیدنهای دوران رزیدنتی بهشون مزه کرده. به تشخیص و صلاحدید رییس دانشگاه یعنی مافیا و پارتی بازی قانونی! ترسم از اینه که دقیقا همون چند درصدی که در جامعه پزشکی با انواع رانتها ونه بر اساس صلاحیتهای حرفه یی نیمی از بیماران هر شهر رو بطرف خود میکشانند و آلوده به انواع تخلفات مالی هستند و با قدرتی که دارند کمتر در معرض بازخواست… بیشتر

حسین
حسین
7 سال قبل
Reply to  حسین

متاسفانه یک جریاناتی دارن راه میندازن که مثلا قانون جدید عطف به ماسبق نشود؛ یعنی فقط کسانی که بعد از تصویب قانون جدید میخواهند وارد بخشی دولتی شوند ملزم به اجرای این قانون شوند.یعنی بدتر از قبل میشود،یعنی بازهم انحصار طلبی باسابقه ترها. یعنی همونهایی که تا حالا در دانشگاه حضور داشتند و ازدست تخلفات و کمکاری آنها قرار است قانون جدید وضع شود باز هم از قانون مستثنی شوند و به تخلفات خود ادامه دهند وگرنه هیات علمی های جوانی که جدیدا جذب میشوند اکثرا بصورت تمام وقت و بدون داشتن حق مطب جذب میشوند که برای کاهش رقابت… بیشتر

یا قانون بدون تبصره/یا حذف آن
یا قانون بدون تبصره/یا حذف آن
7 سال قبل
Reply to  حسین

امیدوارم این تبصره زدن ها بر این قانون باعث تبعیض نشود و اثر بدتر نداشته باشد اگر داشتن مطب برای هیئت علمی ممنوع است باید برای همه این طور باشد جدید و قدیم یا فلان استاد با بهمان استاد فرق نمیکند- و به نظرم صلاحدید یک فرد مثلا رئیس یک محل هم اصلا شایسته نیست که فرای قانون اعمال شود که مثلا فلان هیئت علمی مطب داشته باشد فلان کس نداشته باشد- و اگر قرار بر داشتن مطب است همه بهتر است شامل این قضیه شوند در تایید صحبت آقای حسین باید عرض کنم که به نظر من هم یا… بیشتر

Powered by Themes24x7