یادداشت

نورآوران سلامت یا زورآوران سلامت؟

نظر نویسنده مهمان لزوما بازتاب‌دهنده صدای پزشکان نیست.

موسسه خیریه نورآوران سلامت متعلق به وزیر بهداشت سابق در راستای اهداف خیرخواهانه با تجهیز مناطق محروم و برپایی اتاق عملهای صحرایی تا کنون بیش از ٧٠٠٠ عمل جراحی چشم را در مناطق محروم به کمک همکاران خود انجام
داده است.اما آیا در چنین شرایطی که جراحان زبردست تیم جراحی خیریه نورآوران سلامت فقط هنگام عمل جراحی حضور دارند و از شرایط قبل عمل و پس از عمل بیماران اطلاعی ندارند را می توان مثبت تلقی کرد؟

چند سال پیش در ماجرای پیش آمده برای پزشک مرحوم کیارستمی یکی از ادله وکلای آن مرحوم عدم حضور پزشک مربوطه به هنگام معاینات پس از جراحی بود.

تیم جراحی خیریه نورآوران سالهاست این وظیفه خطیر معاینات قبل و پس از عمل را به عهده دستیاران سال آخر چشم پزشکی به ویژه دانشگاه تهران و بیمارستان فارابی قرار داده اند.

دستیاران سال آخر چشم پزشکی تحت عنوان طرح یک ماهه به مناطق محروم اعزام و بدون دریافت حتی یک ریال در این شرایط مشغول خدمت هستند.

این درحالیست که طرح یک ماهه(٣٠ روز کامل) برای دستیاران چشم پزشکی اختیاری و در قالب متخصص چشم به مناطق با کمبود متخصص وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی (و نه نهادهای خصوصی و خیریه) می باشد.

حال پرسش اینجاست آیا برپایی چنین نهاد خیریه و توافق حاصله بین خیریه مربوطه وابسته به وزیر سابق و مدیرگروه چشم پزشکی و ریاست بیمارستان فارابی در جهت اعزام دستیاران سال آخر(به اجبار یا اختیار) امری اصولی و اخلاقی است یا صرفا ابزار قدرت برای مانورهای تبلیغاتی فرد خاص؟

پرسش بعدی که نوک پیکان آن گروه چشم پزشکی بیمارستان فارابی و ریاست این بیمارستان را نشانه می رود این است که آیا همکاری این نهاد خیریه(متعلق به وزیر سابق بهداشت) با بیمارستان فارابی امتیاز یا ملاحظه خاصی برای ایشان محسوب میشود که در چنین شرایطی که دستیاران این مرکز آموزشی زیر بار درمان قامت خم کرده اند مجبور به همکاری با این نهاد خیریه در مناطق محروم تحت عنوان نیروی کار رایگان نیز هستند.

به بیان دیگر می توان گفت قراردادی پنهانی مابین خیریه فوق الذکر و بیمارستان فارابی با نیت و اهداف نامعلوم دستیاران جوان و مظلوم این بیمارستان را درگیر بازی جوانمردانه ای کرده است.

درباره نویسنده

حسین پسرک لی

دکتر حسین پسرک لی رزیدنت چشم بیمارستان فارابی تهران

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
6 نظرات
قدیمی ترین نظر
جدیدترین نظر نظر با بالاترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
دكتر فاطمه عليپور- دانشيار چشم بيمارستان فارابي
دكتر فاطمه عليپور- دانشيار چشم بيمارستان فارابي
5 سال قبل

با سلام و عرض ادب من از خواندن این متن خیلی تعجب کردم چون با دانسته های من انطباق نداشت، سالها پیش – حتی پیش از راه افتادن اتاق عمل سیار نورآوران- افتخار اینرا داشتم که در معیت همکار بزرگوارم خانم دکتر محبی، عازم بشاگرد شویم. تجربه تلخ و شیرین مفید بودن به حال آن مردم دورافتاده و دردمند، از ماندگارترین خاطرات من است. آن روزها از اینکه امکان جراحی بیماران را نداشتیم و مطمئن بودیم که این بیماران فقیرتر از آنند که حتی با اطلاع از تشیخص و پلن درمانی تا نزدیکترین شهرستان اطراف بروند عصه میخوردیم. جرقه اتاق… بیشتر

دکتر محمدطاهر رجبی عضو هیئت علمی بیمارستان فارابی
دکتر محمدطاهر رجبی عضو هیئت علمی بیمارستان فارابی
5 سال قبل

با توجه به اینکه مطرح کردن هر ادعایی نیاز به ادله مستحکم دارد، متأسفانه این ادعا بدون اطلاع کافی مطرح شده و لازم است که نویسنده را به توجه به نکات ذیل دعوت نمایم: اولا اینکه کسی بخواهد طرح یک ماهه خود را در محلهای استقرار نورآوران بگذراند یا خیر، کاملا داوطلبانه و اختیاری است. ۲. صرفا رزیدنتهای فارابی نیستند که چنین آپشنی جهت انتخاب دارند و رزیدنتهای سال آخر سه دانشگاه موجود در شهر تهران چنین گزینه ای را به عنوان یکی از گزینه های انتخابی دارند. ۳. این انتخاب «صرفا» بصورت یکگزینه در کنار گزینه های دیگر مطرح… بیشتر

زینب
زینب
4 سال قبل

سلام ببخشیدالان این طرح بداشته شده؟؟

Dr.a
Dr.a
5 سال قبل

با سلام.زمانی که من طرح بودم نورآوران سلامت به منطقه ای که مشغول کار بودم اومده بودن و ما باید با همکاری بهورزها و کاردان مریضهایی که اندیکاسیون ویزیت داشتن سلکت میکردیم تا بیان و رایگان ویزیت بشن اما تعداد زیادی از افراد ازنظر مالی مشکلی نداشتن و فقط صرف رایگان بودن از ما میخواستن نامه بدیم تا ویزیت بشن و این بار زیادی رو به ما و نورآوران وارد میکرد. از طرفی مشکلی که شما اشاره کردید دقیقا پیش اومده بود و بیمارانی بودن که بعد از درمان بلاتکلیف بوده و ادامه پروسه درمانشون رو از ما بعنوان پزشک… بیشتر

ناشناس
ناشناس
5 سال قبل

با سلام چند نکته از دید رزیدنت سابق فارابی ۱.طرح در زمان ما اجباری نبود ولی گروه آموزش احتمالا بدون اطلاع از تغییر قوانین به ما گفتن که اجباریه و ما در زمان ارسال مدارک طرح فهمیدیم که اجباری نبوده..ایکاش بجای اینکه رزیدنت دنبال فهمیدن زوایای قوانین باشه گروه آموزشی قبل از گرفتن پست مطالعه داشته باشن ۲. چه خوبه که حتی در صورت اجباری بودن از طرف و بنام بیمارستان فارابی بریم تا اسم فارابی مطرح باشه نه خیریه وابسته به اشخاص سیاسی ۳. رفتن به مناطق محروم و ویزیت سلکت شده کار بسیار نیکویی که شاید عده زیادی… بیشتر

Soheyla
Soheyla
10 ماه قبل

به صرف وزیر بودن بانی این خیریه نباید یک اقدام صحیح را زیر سوال برد. همسر من بدون هیچگونه وابستگی و فقط به عنوان مشارکت اجتماعی از ابتدا در این طرح شرکت کرده و متخصص چشم از کشور آلمان است. تقریبا هر سال با شوق برای پی گیری جراحی و معاینه بیمار جدید عازم می شود.

Powered by Themes24x7